W TimeCampie możesz mieć nielimitowaną ilość nieaktywnych użytkowników; ta funkcja polega na tym, że nieaktywne osoby nie będą miały możliwości zalogowania się do TimeCampa (zatem nie mogą wprowadzać żadnych nowych danych), jednak ich dane mogą być ciągle widoczne w raportach. Jest to główna różnica między zdezaktywowanym użytkownikiem a usuniętym. Dodatkowo, jeśli np. wymieniasz pracowników na jednym stanowisku, nie musisz usuwać licencji i dokupować nowej – wystarczy, że użyjesz funkcji „nieaktywnego użytkownika”.

Ważne! Pamiętaj, że zdezaktywowanie użytkownika nie zmniejsza ilości Twoich licencji, a co za tym idzie – opłat.

step1

Pamiętaj: aby zmienić status użytkownika, musisz być administratorem.

Zaloguj się do Ustawień (1) i przejdź do zakładki Użytkownicy (2), następnie kliknij w użytkownika, którego chcesz zdezaktywować (3).

step2

Gdy zostaniesz przeniesiony do następnego widoku, zaznacz „Nieaktywny (inactive)”:

Gdy wrócisz do listy użytkowników (zakładka „Użytkownicy”), nieaktywny pracownik będzie oznaczony szarą czcionką i kursywą. Licencja może być wykorzystana dla nowej osoby.


Czy artykuł był pomocny?

1 Star2 Stars (No Ratings Yet)
Loading...